Historien om vindflöjlar !

Denna tillverkades efter att ägaren till Färgladan i Löttorp uttryckt: Kan du inte göra en som målar?

Vindflöjlar / Vindsnurror som vi gör använder vinden till att driva föremål som ger intryck av rörelse till ett annars livlöst objekt. Rörliga vindflöjlar går tillbaka till slutet av 1800-talet och fram till 1900-talets början och är en tidlös favorit. Vindflöjlarna ser inte bara bra ut utan dekorerar även din trädgård och de visar dig vindriktningen precis som en vanlig vindflöjel fast dessa placerar du inte på hustaket.

Vindens enkla drivkraft har länge människan utnyttjat, väderkvarnar fanns enligt historien redan för 3000 år sedan i både Kina och Japan. Väderkvarnarna hade ju redan då flera syften både till att mala säd och att pumpa vatten. När man sedan satte en generator på väderkvarnen så byggdes sk gårdssnurror för att bli självförsörjande. Det är bla detta som är förlagor till vårt sätt att tänka och utnyttja vindens kraft till att driva något. Vi drogs gärna till äldre yrkesrelaterade figurer i början, men nu blandas det med modernare tänk som golfspelare och hockeyspelare. Jätteroligt tycker vi och hoppas vi aldrig får slut på ideérna för att utveckla fler figurer.Med sina funktioner av rörelse, ställs vindflöjlar ut i trädgården som en dekoration, fåglar flyger, barn som leker och personer som arbetar. 

Animerade vindflöjlar är actionfigurer i ordets rätta bemärkelse. De kan avnjutas av barn och vuxna i alla åldrar. Ju hårdare det blåser, desto snabbare rör sig vingarna och ger dig en fingervisning om hur vinden blåser och figuren utövar sin syssla i vindens hastighet. Ryktet säger att den snabba rörelsen är tillräckligt för att skrämma bort oönskade djur i din trädgård. Våra vindflöjlar är också en fin present till någons nya hem som inflyttningspresent, eller som en annorlunda födelsedagspresent till den som har allt. I vissa fall kan man göra figurer som påminner en person om sitt yrke och det kan bli en populär avslutningspresent vid pensionering från arbetsplatsen eller från arbetskamraterna.

Vill du beställa eller fråga något så använd dig av kontaktfliken "Kontakta oss" här bredvid. Tillverkning sker främst på vinterhalvåret, så beställ i god tid tack.

Välkommen !